23 Tips voor het gebruiken van een gloeilamp  ?>

23 Tips voor het gebruiken van een gloeilamp 

Bekijk al onze kooldraad gloeilampen en lampenkappen in de webwinkel!
Bekijk al onze gloeilampen en lampenkappen in de webwinkel!

1. Bepaal de soort lamp die nodig is. Is de lamp de primaire lichtbron van de kamer? Er zijn namelijk verschillende eisen voor de verlichting. We onderscheiden ze in: Primaire verlichting (een gloeilamp boven de eettafel). Secundaire verlichting (werkverlichting bijvoorbeeld boven het bureau en een leeslamp) deze lamp verlicht niet de hele kamer. En als laatste de sfeerverlichting. Sfeerverlichting zijn lampen die minder vaak aan staan. Het maakt dus niet uit als deze lamp wat minder vaak aan staat.

2. Bepaal de breedte van de straal licht. Hang de lamp op en zorg ervoor dat je de hoogte nog kan veranderen. Laat de lamp een week hangen en test goed met verschillende hoogtes. Het is met onze lampen en kabels makkelijk om dit aan te passen. Voor tafels is het natuurlijk fijn als de hele tafel wordt verlicht! Dit geldt natuurlijk ook voor werkverlichting!

3. Sfeerverlichting moet “prettig” licht zijn. Kies daarom voor sfeerverlichting een lager wattage lamp. Plaats sfeerverlichting in hoeken van kamers, hierdoor lijkt de kamer ook groter!

4. Werkverlichting mag feller zijn. Er hangen in kantoren niet voor niets felle TL balken. Het is ook prettiger werken in een goed verlichtte omgeving. Het houdt je gefocust.

5. Bepaal het wattage lamp wat nodig hebt. Gebruik de handige tabel hieronder. Een gloeilamp heeft een hoger wattage, maar geeft een prettiger licht. Wij gebruiken zelf veel gloeilampen om een warme sfeer te creëren.

6 Liever geen grote lampenkap? Doe er twee! Twee lampenkappen boven een tafel (goed opgehangen). Zorg ervoor dat ze op goede afstand van elkaar hangen. En zorg ervoor dat de goede gloeilampen met het juiste wattage in de lampen draait.

7. Bepaal de soort draad die je in de gloeilamp wilt hebben. Bij FOIR.nl hebben we verschillende soorten gloeilampen met mooie gespannen draden. Ook hebben wij verschillende soorten LED lampen. De lamp hieronder is een voorbeeld van een van onze populaire lampen en is verkrijgbaar als 40w versie.

8. Hang de gloeilamp zo vrij mogelijk op. Onze spiraal lampen zien er geweldig uit, zorg ervoor dat zoveel mogelijk van de lamp zichtbaar is. Hierdoor wordt het meeste van de kamer verlicht, en heb je gelijk een klein kunstwerk hangen! Neem dit als voorbeeld:

9. Meerdere gloeilampen ophangen voor een uniek effect. Door een aantal gloeilampen bij elkaar op te hangen creëer je een heel leuk effect.

Bekijk vooral even onze geweldige squirrel spiraal gloeilamp.

10. Bepaal de soort fitting die nodig is. We verkopen verschillende soorten fittingen in veel verschillende kleuren. De populairste is onze helder messing fitting. Deze fitting is vooral goed te combineren met onze gloeilampen omdat de kleur van de fitting goed overeenkomt met de kleur van de fitting.

11. Lampen die vaak aanstaan? Kies een van onze zuinige lampen voor lampen die vaker aanstaan. Neem bijvoorbeeld onze 4W led lamp. De nieuwe ledlampen verbruiken zeer weinig, geven gelijk volledig licht en gaan heel lang mee!

12. Bepaal het aantal Lumen dat je nodig hebt. Met lumen wordt de lichtsterkte uitgedrukt die elke lamp geeft. Gebruik hiervoor de handige tabel hieronder: De meeste mensen zullen kiezen voor wit (Cool White 4100k – 5500k) of Warm White (3200K-4100K), maar wij zijn zelf erg fan van 3200K licht. De lampen van FOIR.nl zijn allemaal rond de 3200k lumen.

13. Zorg dat je fitting het wattage van de lamp aankan! Vooral goedkoperen fittingen zijn qua kwaliteit minder en kunnen een lager wattage lamp aan. Dit kan brand tot gevolg hebben. Al onze fittingen kunnen al onze sterke wattage lampen aan.

14. Zoek een leuke kleur strijkijzersnoer voor bij je lamp. Wij zijn erg fan van strijkijzersnoeren, je ziet ze steeds vaker in restaurants en winkels. Bekijk al onze soorten strijkijzersnoeren op deze pagina. We hebben meer dan 60 verschillende soorten snoeren in onze webwinkel!

15. Doe een knoop in het snoer voor een leuk effect! Door een knoop te maken in de kabel kan je eenvoudig de hoogte van de lamp aanpassen. Bovendien ziet het er leuk uit! Als je drie lampen naast elkaar ophangt, is het leuk om ze niet allemaal op dezelfde hoogte te hangen. Mocht je een van onze plafondrozen gebruiken, is het aanpassen van de hoogte ook mogelijk door gebruik te maken van de handige kabelgrip of haken.

16. Meerdere lampen bij elkaar ophangen? Gebruik een multi outlet roos! Sinds kort verkopen wij plafondrozen met meerdere uitgangen. Dit betekent dat je heel makkelijk meerdere kabels onder de plafondroos kan verstoppen. Op FOIR.nl zijn plafondrozen beschikbaar tot maar liefst 7 uitgangen!

17. Hang verschillende soorten gloeilampen in een bundel op! Door meerdere gloeilampen op te hangen creëer je echt een soort kunstwerk! Het is wel slim om dezelfde fittingen te gebruiken, hierdoor krijg je meer eenheid. De mogelijkheden zijn eindeloos.

18. Dimmer gebruiken voor je lampen? Gebruik een dimmer om in elke situatie de juiste sfeer te creëeren, al onze gloeilampen zijn geschikt voor dimmers.

19. Zorg voor genoeg vrije ruimte rondom de gloeilampen. Gloeilampen geven een boel warmte af, hang ze dus niet te dicht bij lichtontvlambare dingen! Denk aan: dekens, (rijst)papier etc.

20. Vergeet de stroom niet uit te schakelen! Als je iets gaat doen met stroom, is het belangrijk dat je eerst de stroom uitschakelt van het punt waarmee je aan de slag gaat. Het klinkt heel logisch, maar je zal niet de eerste zijn die dit vergeet. Gebruik een spanningszoeker (een spanningszoeker is een schroevendraaier met een lampje erin) om erachter te komen of er echt geen stroom meer op de draden staat.

21. Zware lamp ophangen? Gebruik voor een zware lamp altijd een ketting en een goede haak. Hierdoor weet je zeker dat de lamp goed blijft hangen! Bovendien ziet een lamp met een ketting er ook nog eens leuker uit!

22. Vind de perfecte match! Een geweldige hanglamp of lampenkap gevonden? Top! Nu is het alleen nog maar een kwestie van zoeken naar de goede gloeilamp!

23. Zoek een lamp die in je prijscategorie valt. Onze gloeilampen zijn scherp geprijsd, maar doordat de productie ervan erg arbeidsintensief is (onze lampen worden met de hand gemaakt). Zijn de prijzen meestal niet onder de €10,- Maar let er wel op: een ledlamp is altijd duurder in aanschaf, maar deze lampen zijn zoveel zuiniger in verbruik dat de lamp zichzelf terug verdient