Bureaulamp, fijn licht tijdens het werk. ?>

Bureaulamp, fijn licht tijdens het werk.

Een goede bureaulamp is heel belangrijk voor het verlichten van werkplekken, zowel thuis als op kantoor. Met een goede bureaulamp hoeven je ogen minder hard te werken, hierdoor kan je langer en beter werken. Je zal merken dat je ook minder snel moe wordt! De norm voor een goed verlichte werkplek is 500 lux. Uit onderzoek blijkt dat 98% van de bedrijven niet aan deze norm voldoet. Bij deze bedrijven zijn metingen van 200 lux gemeten.

Minimale hoeveelheid licht werkplek
Naast de minimale eis van 500 lux noemt de norm tevens de minimale Ra-waarde, wat de kleurweergave index bepaald. Deze index geeft aan hoe natuurgetrouw kleuren kunnen worden waargenomen. De hoogste waarde is 100, een slechte TL-buis heeft echter slechts een Ra-waarde van 50. De norm voor werkplekverlichting geeft als minimum Ra 80 aan. Een goede TL-buis haalt Ra-waarden van tussen de 80 en 90.

Effecten slecht verlichte werkplek:
De effecten voor de gezondheid van onvoldoende of slecht licht zijn door de wetenschap ruimschoots aangetoond. Door een slecht verlichte werkplek is het concentreren lastiger en raak je eerder vermoeid.

Gevolgen van een slecht verlichte werkplek:
De effecten voor de gezondheid van onvoldoende of slecht licht zijn door de wetenschap ruimschoots aangetoond. Een Nederlands onderzoek toont het volgende aan:

“Licht heeft een positieve invloed op de geestelijke gesteldheid. Uit onderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen blijkt dat proefpersonen die een tijd in een goed verlichte ruimte hebben gezeten, minder last hebben van depressieve buien en een slecht humeur. Daarnaast is het licht goed voor de geheugenfunctie en het oriëntatievermogen.”
Bron: Anouk Tijssen (11-06-2008, Wereldomroep.nl)

Zelf de lux waarde van je werkplek meten?

Er zijn genoeg lux apparaatjes beschikbaar,

 

Soorten tafel- en bureaulampen:

Er zijn oneindig veel soorten bureaulampen beschikbaar

Bekijk deze bureau lamp in de webwinkel van FOIR.nl
Wand tafellamp / bureaulamp gebruik deze lamp voor het verlichten van werkplekken op kantoor of thuis.
Bekijk de Hatton tafellamp in de webwinkel!
De hatton tafellamp heeft een porseleinen lampenkap en staat het beste naast het bed!

Reageren is niet mogelijk.