Fitting huls, drop cap of lamphouder ?>

Fitting huls, drop cap of lamphouder

Fitting huls, dropcap, lamphouder
Drie verschillende fitting hulzen gecombineerd

Hoe noem jij ze? Een fitting huls, een dropcap of een lamphouder zijn alle verschillende woorden die gebruikt worden om een huls te omschrijven die om de fitting zit. De huls of cap kan in plaats van een lampenkap gebruikt worden om zo de gloeilamp of ledlamp alle aandacht te geven en deze niet te verbergen.

Wanneer je kiest voor een fitting huls hoef je dus geen lampenkap meer aan te schaven, maar daarnaast is het in de meeste gevallen ook niet meer nodig om een aparte fitting te kopen. De meeste fitting hulzen zijn geschikt voor E27 lampen en deze kunnen er heel makkelijk ingedraaid worden. Makkelijk bij het vervangen van lampen. Ook is het leuk om te combineren met verschillende patronen kooldraad in de gloeilampen die door de fitting hulzen mooi tot hun recht komen.

Het woord dropcap is afkomstig uit het Engels, waar deze manier van het ophangen van lampen dan ook al erg populair zijn. Echter is het in Nederland pas sinds kort een trend om de gloeilamp de aandachtstrekker te laten zijn in plaats van de lampenkap. De fitting hulzen zijn in veel verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar. In sommige gevallen wordt de fitting huls als totaal pakket verkocht met inbegrepen natuurlijk de fitting, de plafondroos, het strijkijzersnoer en de plafondhaak.
Wanneer dit niet het geval is heb je zelf de macht in handen om zo’n gekke combinaties met materiaal en kleuren te maken als je zelf wilt.

 

 


Reageren is niet mogelijk.