Led verlichting, waar moet je op letten? ?>

Led verlichting, waar moet je op letten?

Led verlichting

De meeste mensen weten ondertussen wel dat led lampen de nieuwe manier van verlichten is. Maar wat is belangrijk als je led verlichting aan het zoeken bent? We zijn voor jou op zoek gegaan naar informatie over led verlichting, en hebben dit op deze pagina samengevoegd!

Waar staat LED voor?

LED is de afkorting voor Light Emitting Diode. De afkorting is inmiddels zo bekend bij iedereen, dat alleen nog maar het woord wordt uitgeschreven!

Wanneer is de eerste led lamp uitgevonden?

Het is niet precies bekend wanneer de led precies werd uitgevonden. We weten wel dat de Russische Professor Oleg Losev tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw de eerste ontdekkingen en testen deed met led verlichting. Hoewel hij zelf overtuigd was van de werking van de led lamp kreeg de nieuwe lichtbron nog weinig aandacht. Pas in de jaren 60 ging men pas echt verder met het toepassen van de led lamp. In 1962 wist Nick Holonyak (een Amerikaans natuurkundige) de eerst werkende led te fabriceren.

Wat is het voordeel van led lampen?

Het grootste voordeel is natuurlijk de aanzienlijke besparing qua stroomkosten. Maar naast deze besparing wordt led ook niet warm, zorgt het voor veel licht en is led nu ook beschikbaar met een warm geel licht.

Led lampen zijn dus uitermate geschikt voor het verlichten van bijvoorbeeld kerstbomen en het maken van bundels (meerdere led lampen zonder kap bij elkaar). Het is ook verstandig te kiezen voor led verlichting op plekken die niet warm mogen worden. Indien lampen vaak aanstaan of aan blijven staan is het handig om deze ook voor led te vervangen.

Led lampen gaan direct aan, je hoeft niet te wachten tot dat het gas in de lamp is opgewarmd (zoals bij spaarlampen vaak het geval is)

Voorbeelden van led lampen:

edison-led-lamp-4w-st64-7801x-foir-068
Onze squirrel edison 4W led lamp

 

 

Diamant led lamp op FOIR.nl
Dit is de diamant led lamp van FOIR, slecht 3W in verbruik! Deze lamp vervangt een gloeilamp van 30-40W!

Bekijk al onze led verlichting in de webshop

 


Reageren is niet mogelijk.