Tuinverlichting kopen, wat moet je weten? ?>

Tuinverlichting kopen, wat moet je weten?

Tuinverlichting uitzoeken, waar moet je op letten?

Tuinverlichting, Bekijk de marine helder messing wandlamp in onze webshop!
Tuinverlichting kopen, lees hier wat je moet weten!

Tuinverlichting voor in de achter- of voortuin kunnen het aanzicht van je huis enorm veranderen! Het plaatsen van wandlampen in de tuin (met bewegingsmelder) zorgen voor een veilig gevoel bij thuiskomst en geven je tuin een chique uitstraling. Naast het veranderen van het aanzicht van je huis, is het natuurlijk ook gewoon fijn om niet in het donker thuis te komen :).

Wij zijn enorm fan van de strakke en simpele ontwerpen voor buiten, vooral de Engelse buitenlampen vallen daarom bij ons in de smaak.

Wat voor soorten tuinverlichting is er?

Er zijn maar een paar soorten lampen voor buiten:

  • Padverlichting
  • Wandlampen
  • Staande (ingegraven) lampen
  • Hanglampen

Padverlichting zijn de ingegraven spotjes voor de oprit voor de garage.

Wandlampen zijn geschikt om bij de voordeur te hangen of bijvoorbeeld bij het schuurtje in de tuin. Wandlampen hebben meestal een wat minder grote verlichtingshoek, het is daarom handig om deze lampen wat hoger op te hangen.

Staande (ingegraven) lampen zijn het beste om op meerdere punten in de tuin in te graven. De meeste ingegraven lampen schijnen een volledige 360 graden rondom, zorg er dus voor dat het licht zich goed kan verspreiden.

Hanglampen kunnen goed worden opgehangen boven de voordeur.

Wat is belangrijk voor tuinverlichting?

De verlichting die buiten wordt opgehangen of gebruikt wordt veel blootgesteld aan de elementen, het is dus belangrijk dat de lamp een IP44 keurmerk heeft. Heeft de lamp dit keurmerk, dan weet je zeker dat het goed zit!

Gebruik alleen electriciteits kabels die geschikt zijn voor buiten! Deze kabels hebben een dikkere isolatie/omhulsel en blijven waterdicht in zelfs het zwaarste weer! Deze kabels zijn gewoon beschikbaar bij de bouwmarkt.

Installatie van tuinverlichting.

Buitenverlichting installeren is een klus wat je het beste kan laten doen, je wilt namelijk zorgen dat alles zo goed mogelijk gebeurd en dat er later geen water door de muren komt. Zelf doen? Youtube staat vol met filmpjes over de installatie van buitenverlichting!

 

Benieuwd naar de buitenlampen die wij hebben? Bekijk de buitenlampen op FOIR.nl

 


Reageren is niet mogelijk.